sidearea-image
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi a ultra. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae an sodales dolor.
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@revolver.com
Follow us

Dyrt att köpa en gräddsifon?

Sometimes the simplest things are the hardest to find. So we created a new line for everyday life. All year simplest things are the hardest to find you.

Du som funderar på att köpa en gräddsifon funderar säkert också över hur mycket en sådan kostar. Då det är ett redskap som professionella kockar och bagare använder för att skapa sina maträtter så borde väl en gräddsifon, och dess patroner, vara rätt dyrt – eller? Faktum är att en gräddsifon faktiskt inte är så farligt dyr som man kan tänka sig, och det är snarare en investering för den som planerar att baka mycket eller använda den mycket inom andra områden, än bortkastade pengar. Haken är att man måste köpa till patroner till sin gräddsifon, och det är det som i slutändan kommer att kosta pengar – men gräddsifonen i sig är inte särskilt dyr, och gräddifon.se ska försöka guida dig till ett perfekt köp!

Vad du behöver tänka på inför ett köp

Precis som det mesta annat så varierar gräddsifoner oerhört i storlek, material och kvalité. Här handlar det mycket om att du får vad du betalar för, och om du väljer att köpa en billigare variant i plast för att spara pengar i stunden, så kommer det förmodligen att kosta dig mer i slutändan. En gräddsifon i plast kan lätt gå sönder om man till exempel råkar tappa den i golvet, samt kan effekten bli sämre med tiden. Därför rekommenderar vi att investera i en gräddsifon tillverkad i ett hållbart material som därmed har bättre kvalité. En annan sak att tänka på är vilken storlek man vill ha, effekt och plats för antal patroner. Det finns en mängd olika gräddsifoner att välja mellan på marknaden från olika märken; gräddsifoner i materialen rostfritt stål, silver, metall, i färgerna vitt eller svart, och i flera olika storlekar som rymmer viss mängd till exempel de mindre varianterna som rymmer 0,25-liter och de som rymmer upp till 1 liter, så chansen är stor att du hittar en som passar ditt ändamål med en gräddsifon.

I slutändan är det du som ska vara nöjd med ditt köp, så välj en gräddsifon som passar dig. Tänk på varför du vill ha den och hur mycket du har tänkt att använda den, och anpassa köpet efter det. Glöm inte heller att gräddsifoner kan användas till mycket mer än att bara tillverka grädde att dekorera bakelser och drinkar med, man kan till exempel även göra mousser, tillbehör till soppor och mycket annat. I vilket fall som så kommer du garanterat att få användning för din gräddsifon!

Andra kostnader som kan tillkomma är köp av olika munstycken för att variera i storlek och effekt på grädden. Även arom till vispgrädde med olika smaker så som blåbär och melon, samt reservdelar ifall något till förmodan faktiskt skulle gå sönder vid till exempel rengöring.

Glöm inte att köpa till patroner!

För att kunna använda en gräddsifon behövs det patroner, annars är den helt värdelös. Patroner går att köpa i 10-pack, men för den som vill använda sin gräddsifon kontinuerligt rekommenderas det att köpa en hel låda med 36 stycken 10-pack patroner. På det sättet slipper du att köpa patroner hela tiden. Men ha i åtanke att patronerna kan i värsta fall bli gamla och tappa sin effekt, så var säker på att du faktiskt kommer att använda så pass många patroner innan du väljer att köpa en hel låda.

Mer information om gräddsifoner hittar du här på gräddsifon.se.