sidearea-image
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi a ultra. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae an sodales dolor.
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@revolver.com
Follow us
 

Fördelarna med gräddsifoner

Sometimes the simplest things are the hardest to find. So we created a new line for everyday life. All year simplest things are the hardest to find you.

En gräddsifon är en klar favorit hos dig som älskar att baka och som gillar att göra det ofta. Detta köksredskap har blivit många kockar och bagares självklarhet att använda vid toppning av bakelser, drinkar eller att få till fluffigare såser och mousser. Som det hörs på namnet – gräddsifon – så används gräddsifoner till att tillverka och använda grädde, och fördelarna med denna är många, och här på gräddsifon.se presenterar vi de främsta av dessa.

Spritsa snabbt, enkelt och mycket

Den främsta fördelen med att använda en gräddsifon är nog den att man kan göra riktigt snygga bakverk och det snabbt, enkelt och i stora mängder på en gång. Dessutom får du till rätt mängd och konsistens på din grädde varje gång, och undviker på så sätt en massa krångel. Att spritsa med en gräddsifon är lätt med ett enkelt litet klick, och du slipper att använda elvisp eller vispa för hand varje gång du ska använda grädde – dessutom med ett perfekt resultat varje gång!

Det enda du behöver göra för att använda en gräddsifon är att fylla gräddsifonen med smeten eller blandningen som du tänkt använda, skruva på locket med munstycket och ladda på med en eller flera patroner. Sedan skakar du kraftigt om sifonen, vänder den upp oh ner och spritsar ut innehållet – och voilà!

En annan klar fördel med gräddsifonen är hållbarheten på grädden. Då grädden tillverkas av lustgas och inte traditionell grädde, så håller den vispade grädden sig mellan 10 till 12 dagar i kylskåpet. På det viset behöver du inte känna att du slösar på grädden om du inte använder upp allting på en och samma gång, då den går att använda i nästan två veckor framåt.

Inte bara för bakverk

En klar fördel med gräddsifonen är dess alla användningsområden. Förutom det självklara, som bakelser och tårtor, så går det fint att använda denna för att skapa fluffiga och otroligt goda såser och mousser. Att fixa drinkarna till festen går även det utmärkt, och då kan man välja mellan ifall man endast vill använda sin gräddsifon till att spritsa drinkarna med lite grädde, eller om man vill använda bubbliga eller smaksatta vätskor. Dock ser det lite annorlunda ut när man använder bubbliga eller smaksatta vätskor med gräddsifonen, då munstycket inte kan användas på grund av att trycket blir fel. Istället får man då släppa ut trycket, skruva av locket och sedan hälla ut innehållet i ett glas eller annan behållare. Det bästa är då att dricka detta nästan direkt för annars försvinner kolsyran.

På tal om munstycken så finns det flera olika varianter av dessa som du kan byta ut för att få olika effekter på dina bakverk. Beroende på om du vill ha något speciellt mönster eller en speciell form så använder du enkelt bara det munstycket för det ändamålet. Fördelen med att kunna byta ut munstycket är även att det lätt går att rengöra, och om du har ett par stycken hemma så kan du fortsätta att använda gräddsifonen medan den andra är smutsig eller är på tork.

Det finns olika gaspatroner

Den sista fördelen gräddsifon.se tänkte ta upp är att det finns olika gaspatroner till gräddsifoner. Varför detta är en fördel är för att man då kan nyttja sin gräddsifon till olika ändamål, till exempel om du vill göra en fluffig grädde, kräm, sås eller liknande så är det en vanlig gaspatron som du behöver använda. Men det finns även patroner med vanlig kolsyra som ger samma effekt som en soda streamer, och med den kan du lösa andra typer av vätskor, istället för de blandningar som innehåller fett som en vanlig gaspatron kan användas till.

Mer information om gräddsifoner hittar du här på gräddsifon.se.