sidearea-image
Lorem ipsum dolor sit amet, consecte adipi a ultra. Suspendisse ultrices hendrerit a vitae an sodales dolor.
Hirtenstraße 19, 10178 Berlin, Germany
+49 30 24041420
ouroffice@revolver.com
Follow us
 

Gräddsifoner drivs av lustgas

Sometimes the simplest things are the hardest to find. So we created a new line for everyday life. All year simplest things are the hardest to find you.

Gräddsifoner drivs på lustgas

De allra vanligaste gräddsifoner som används idag är de som drivs på lustgas. Det finns även de sifoner som drivs på kolsyra, men för att använda grädde behövs alltså lustgas användas och inte kolsyra. En gräddsifon har flera användningsområden och kan användas till mycket mer än att bara göra snygga bakverk eller spritsa drinkar med grädde, och mer om detta kan du läsa om i vårt inlägg om fördelarna med gräddsifoner, och inlägget om det är dyrt att köpa en gräddsifon, här på gräddsifon.se.

Lustgaspatroner till gräddsifoner

För att kunna använda en gräddsifon så krävs det patroner, och för att skapa grädde behövs det patroner med lustgas i. Detta är dock inte samma lustgas som du får av tandläkaren som finns i patronerna, då denna inte är tillräckligt ren för att brukas i samband med en gräddsifon. Den lustgas, eller N20 och kväveoxid som det faktiskt är, som används för att driva denna gräddskummare är 100 % ren lustgas medan den hos tandläkaren endast är 50 till 60 % gas. De patroner som säljs innehåller inte olja eller annat fyllnadsämne, och säljs antingen i 10-pack eller i en låda med 36 stycken 10-pack.

Det är inte svårt att hitta sig varken gräddsifon eller de lustgaspatroner som de drivs av: det är bara att söka på Internet så hittar man det man söker efter! Det allra viktigaste att komma ihåg är att lägga till minst ett 10-pack med patroner när du köper en gräddsifon, men det kan vara bra att ha ett par pack liggandes hemma i skafferiet också. När du väl har kommit igång med att använda en gräddsifon så kommer du att använda den mycket mer än vad du trodde från början! Om du inte är helt övertygad om varför du borde investera i en gräddsifon så läs vårt inlägg om vilka fördelar det kommer med dessa, här på gräddsifon.se.

Hur fungerar en gräddsifon?
En självklar fråga när det kommer till gräddsifoner är hur de faktiskt fungerar. En gräddsifon är precis som en soda streamer eller annan kolsyremaskin, men du använder lustgas istället för kolsyra. För att lyckas med en riktigt fluffig och god grädde gör du så här:

  1. Fyll upp gräddsifonen med grädde och skruva ordentligt åt toppen.
  2. Därefter skruvar du på en gaspatron. Då kommer du att höra ett litet pysande ljud från gaspatronen, men det är för att gasen rusar in i grädden under tryck.
  3. Nästa steg är att fästa det munstycke du vill använda för att skapa ditt nästa mästerverk.
  4. Sista steget är att trycka ner knappen eller handtaget, och voilà! Ut kommer det en fin fluffig grädde och du kan påbörja att dekorera kvällens dessert!

Mer information om gräddsifoner hittar du här på gräddsifon.se.